
|
Om te worden toegelaten tot de bachelor Theologie dient de student in bezit te zijn van een van de volgende diploma's of getuigschriften:
Inschrijven voor de bachelor theologie verloopt via studielink.
Aanstaande studenten uit het voortgezet onderwijs dienen zich voor 1 juni aan te melden voor toelating. De studenten die zich voor 1 juni aanmelden hebben recht op een studieadviesgesprek. Indien een student zich na 1 juni aanmeldt voor de opleiding, dan verliest hij het toelatingsrecht, maar kan de universiteit beslissen deze student alsnog toe te laten. Na de inschrijving via studielink wordt de aspirant-student uitgenodigd voor een intakegesprek.
Om te worden toegelaten tot de Master Theologie Predikant dient de student in bezit te zijn van een van de volgende diploma's of getuigschriften:
Om je in te schrijven voor de master predikant moet je:
1. Je inschrijven via studielink vóór 1 juni.
2. Deelnemen aan een 360graden feedback.
3. Het inleveren van de volgende documenten vóór 1 juli:
1. De wens predikant te worden.
2. Beeld van het predikantschap.
3. Verstaan van het evangelie en dat in verband met je levensgeschiedenis.
4. Een intakegesprek hebben met 2 docenten.
De aspirant-student moet de gehele toelatingsprocedure met goed gevolg doorlopen om toegelaten te worden tot de Master Theologie Predikant
Meer informatie is op te vragen bij Elizabeth Blokland
Wil je je inschrijven voor de Master Algemeen en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je je inschrijven via studielink.
Denk je in aanmerking te komen voor een premaster? Neem dan contact op met de onderwijscoördinator Elizabeth Blokland.
Inschrijving voor de Master Theologie Algemeen is eenmaal per jaar (per 1 september) mogelijk op de volgende gronden:
Een verzoek tot toelating of een verzoek tot het vaststellen van een pre-masterprogramma wordt beoordeeld door de toelatingscommissie. Klik hier voor meer informatie over de pre-master.
Inschrijven voor de master verloopt via studielink.
Om te kijken welk tarief in 2018-2019 voor jou van toepassing is, kun je deze beslisboom volgen.
De hoogte van het collegegeld kan voor iedereen een financiële drempel zijn. Daarom heeft het kabinet een wetsvoorstel gemaakt om het collegegeld van eerstejaars studenten te halveren. Daarnaast wil het kabinet dat meer mensen kiezen voor een baan in het onderwijs. Voor studenten aan lerarenopleidingen wil het kabinet daarom het collegegeld voor 2 studiejaren halveren. Deze verandering moet ingaan vanaf studiejaar 2018-2019.
Voldoe je aan de voorwaarden voor halvering van het collegegeld? Dan is het collegegeld voor hem of haar in studiejaar 2018-2019 € 1.030 in plaats van € 2.060. De voorwaarden zijn hier beschreven.
Toelichting bij instellingscollegegeld tweede bachelor- of masteropleiding
Voor een tweede bachelor- of masteropleiding geldt sinds 2010 dat je geen wettelijk collegegeld maar een instellingscollegegeld betaalt. Dit is bepaald in artikel 7.46 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De hoogte van het instellingscollegegeld wordt vastgesteld door het College van Bestuur. Het mag niet lager zijn dan het wettelijk tarief.
Verder kunnen de volgende factoren een rol spelen bij het bepalen van het instellingscollegegeld:
§ Interne factoren als kosten en doelstelling. Dit zijn bijvoorbeeld wat oudere studenten die al deelnemen in het arbeidsproces en de eenjarige master gaan volgen.
§ Externe factoren. Bijvoorbeeld een oriëntatie op de instellingscollegegelden voor studenten buiten Europa.
Over aanpassing van het instellingscollegegeld voor het nieuwe studiejaar wordt jaarlijks vooraf door het College van Bestuur advies gevraagd aan de Universiteitsraad.
Voor meer informatie over collegegeld en inschrijvingen kun contact opnemen met Ankie Sinnema, medewerker studentzaken.
Wilt u meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op met Elizabeth Blokland, onderwijscoördinator.