Ontdek de Theoloog in jezelf

Wil jij van betekenis zijn voor de mensen om je heen? Ze helpen hun weg te vinden in onze ingewikkelde samenleving?

Dan zit er misschien wel een theoloog in jou! Of je nu predikant wilt worden of op een andere wijze wilt bijdragen aan zingeving, in Kampen ontdek je op welke manier theologie past bij jouw toekomst.

Nieuwsgierig? De studieadviseur vertelt je alles wat je wilt weten over studeren aan de TU Kampen. Wil je appen of chatten met studenten? Ook dat kan! Meld je aan via kennismaken@tukampen.nl of vul onderstaand formulier in.

Voor het seizoen 2020-2021 staan er (online) meeloopdagen gepland voor de Bachelor op de volgende donderdagen: 1 oktober 2020, 11 februari 2021 en 22 april 2021. Een open masteravond staat gepland op donderdag 25 maart 2021. Wil je een andere donderdag online meelopen? Stuur een berichtje naar kennismaken@tukampen.nl.

Tijdens je studie theologie leer je Bijbel en leven aan elkaar te verbinden. Je kunt in de Bachelor kiezen voor een theologisch profiel waarin de Bijbeltalen een belangrijke rol spelen, maar je kunt ook kiezen voor de route religie en samenleving met modules die verbinding leggen tussen theologie en maatschappelijke vragen:

zingeving en filosofie, digitale samenleving, politiek en recht en organisatiekunde en leiderschap.

Tijdens je opleiding word je begeleid bij het ontdekken wat je roeping is als christen in de samenleving. Als je kiest voor een route religie en samenleving kan je na de bachelor doorstromen naar een niet-theologische masteropleiding. Voor meer informatie over onze masteropleidingen kan je hier onze webinar bekijken.

Heb je vragen, twijfels of kun je niet kiezen? Mail, app of bel

E. Blokland

eblokland@tukampen.nl

Veelgestelde vragen

Tijdens je opleiding word je begeleid bij het ontdekken wat je roeping is als christen in de samenleving. Misschien kom je er tijdens je studie achter dat je dominee wilt worden. Of je kiest voor een route religie en samenleving om na je bachelor door te stromen naar een andere master aan de TU of een niet-theologische master aan een andere universiteit.

De driejarige master Predikant stoomt je klaar voor een toekomst als dominee. Maar je kunt ook kiezen voor een algemene master Theologie, daarmee kan je in veel werkvelden terecht komen. Veel theologen komen in de volgende beroepen terecht:  journalist, redacteur, docent, onderzoeker, kerkelijk werker, missionair werker, jongerenwerker, diaconaal werker, kerkplanter, beleidsmedewerker, zendeling, geestelijk verzorger, ethicus, historicus, bijbelvertaler of (kerkelijk) adviseur.

Als je kiest voor de route religie en samenleving maak je verbinding tussen theologie en maatschappelijke vragen. Onder andere tijdens de module organisatiekunde en leiderschap duik je in maatschappelijke en economische vraagstukken. Je leert nadenken over leiderschap, het organiseren van (veranderings-)processen en het adequaat inspelen op veranderingen in de samenleving

Ja! Als je kiest voor de module Politiek en recht maak je kennis met de wetenschapsgebieden politieke filosofie, politicologie, publiek recht, politieke theologie en kerkelijk recht in hun onderlinge betrokkenheid. Na een bachelor Theologie kan je kiezen voor een master in een ander vakgebied.

Nee, als je kiest voor de Bachelorroute religie en samenleving kan je ook voor zowel een theologische als een niet-theologische master kiezen.

Meer weten over studeren aan de Theologische Universiteit Kampen?

Mail naar kennismaken@tukampen.nl en ontdek of een studie theologie bij jou past!