De bibliotheek van de Theologische Universiteit heeft in de eerste plaats ten doel studenten en docenten van de universiteit te ondersteunen in hun onderzoek en studie. Daarnaast kunnen ook andere belangstellenden gebruikmaken van de bibliotheek. De bibliotheek is gevestigd op het terrein van het voormalig Sint Anna-Convent. Een aantal van onze studieruimtes bevindt zich in het zogenaamde Linneweeversgildehuis, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van het klooster.

De bibliotheek omvat ca. 150.000 banden en verleent toegang tot tal van online publicaties. Deze zijn allen te vinden via de catalogus.

Veelgestelde vragen

Meer weten over TU Kampen of een opleiding volgen? Bekijk de veelgestelde vragen

Het lidmaatschap staat open voor medewerkers en studenten van de TU en voor belangstellenden.

Wanneer u een bezoek brengt aan de bibliotheek, kunt u ingeschreven worden. Er wordt dan een lenerspas voor u gemaakt. Neemt u hiervoor een legitimatiebewijs en adresbewijs mee.

Wanneer u uw wachtwoord wilt wijzigen of bent vergeten, kunt u een link opvragen voor wijziging van uw wachtwoord. Hiervoor klikt u op “Sign in”- knop rechts bovenaan op de website van de catalogus en vervolgens op “Set/reset password”. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig en moet minimaal bestaan uit 9 tekens, waaronder een niet-alfabetisch teken. De tekens : ; ‘ . zijn niet toegestaan.

U klikt dan op “John Smyth Library users / other users”. Vervolgens kunt u de catalogus gebruiken, zoals u gewend bent.
Studenten en medewerkers van TU Kampen kunnen gebruik maken van de onderste link en inloggen met hun lenernummer.

Het aantal leningen verschilt per lenercategorie. In het leenreglement onder 4.3 vindt u het maximaal aantal leningen per categorie.

Het boek moet van een andere locatie naar Kampen gebracht worden of het boek is uitgeleend. Zodra het boek in de bibliotheek van Kampen (terug) is, ontvangt u een e-mail dat het voor u klaar ligt. Wanneer dit niet het geval is, wendt u zich dan tot de uitleenbalie.

Wanneer u zich in de bibliotheek bevindt,  krijgt u, wanneer u op de “Access online” link klikt, direct toegang tot digitale publicaties. Mocht dit niet het geval zijn, stel dan het bibliotheekpersoneel op de hoogte. Alleen medewerkers en studenten van de TU kunnen ook elders toegang krijgen tot de digitale collectie van de Theologische Universiteit. Zodra u op de “Access online” link klikt, verschijnt er  een inlogscherm. Hier logt u in met uw lenernummer en bijbehorend wachtwoord.